Raha välja võtnud reformierakondlase nime Aasmäe ei ütle, kuid lisab samas, et see nimi pole põhimõtteliselt saladus, sest ka nn. Vakra uurimiskomisjon (riigikogu VEB fondi uurimiskomisjon) väidetavalt teadis Peterburi ühest pangast 20,5 miljonit dollarit välja võtnud ja selle sisuliselt Eesti ettevõtjailt riisunud inimese nime, kirjutab ajaleht Pealinn.

Dokument, kust peaks must-valgel selguma raha välja võtnud inimese nimi, on aga kaitsepolitsei poolt salastatud.

„Arvan, et igasuguste arusaamatuste vältimiseks peaks Reformierakond viima läbi sisejuurdluse, et tuhanded reformierakondlased ei piinleks teadmatuses,“ ütles Aasmäe. „Neil on kõik võimalused see isik välja selgitada.“Ta lisas, et niikaua, kui asi pole avalik, on võimalik VEB fondi looga seotud tegelasi šantažeerida.

Ärileht kirjutas sellel nädalal, et riigikogu VEB Fondi uurimiskomisjoni endine esimees Rainer Vakra saatis kaitsepolitsei peadirektorile Arnold Sinisalule kirja, milles palus kustutada "salastatus Kaitsepolitseiameti kirjalt nr 01476UL ja lubada kirja avalikkusele avaldada".

"Avalikkus soovib saada vastuseid VEB Fondiga seotud küsimuste, sealhulgas kirjas käsitletute kohta. Seejuures on kirjas kirjeldatud sündmustes möödas enam kui viisteist aastat, mille tõttu ei ole tõenäoline, et teabe avalikuks tulek kahjustab Eesti Vabariigi julgeolekut," põhjendab Vakra kirjas oma soovi.