ASi Harju Elekter 100protsendilise tütarettevõtte AS Eltek uues osakonnas saab fiiberoptiliste kaablite ja nende tarvikute valmistamisel tööd üle 20 inimese, teatas ettevõte Tallinna börsile.

Harju Elekter investeeris tehnoloogilistele nõuetele vastavate tootmisruumide väljaehitamiseks ligi miljon krooni. Tootmiseks vajalike kõrgtehnoloogiliste seadmete hankimiseks investeeriti 3,5 miljonit krooni.

Osakonna toodangumahuks on sel aastal planeeritud kaks miljonit krooni, 2002. aastal 10 miljonit krooni ning järgmiste aastate kasvuks mitte vähem kui 10 protsenti.

Fiiberoptilised kaablid on ette nähtud suuremahulise info kiireks edastamiseks. Fiiberoptilised kaablid vahetavad välja praegu enamikus kohtades kasutuses olevad vasksoontega side- ja andmeside kaablid ning võimaldavad lõpptarbijal oluliselt tõsta andmeside edastamise kiirust.

Ettevõtte teates öeldakse, et kontserni jaoks on tegemist uudse tehnoloogia ja oskustega, millel on suur mõju auto- ja elektroonikatööstuse juhtmeköidiste valmistamiseks tulevikus ning maailmas kasvava ja perspektiivse tööstusharuga.

Harju Elekter koos tütar- ja sidusettevõtetega on üks suurimaid elektriseadmete ja materjalide valmistajaid Baltimaades, andes tööd rohkem kui 800 inimesele.

AS Eltek kuulub Harju Elektri kontserni alates 1998. aastast. AS Elteki põhitegevus on erinevate telekommunikatsiooni valdkonnas kasutatavate toodete - telefoni- ja andmeside kapid, UPS-kappide korpused ja muu sellise valmistamine.

Elteki käive 2000. aastal oli 42,9 miljonit krooni, millest 70 protsenti moodustas eksport.