Tehingu hinda osapooled ei avalikusta, teatas AS Harju Elekter juhatuse esimees Andres Allikmäe ETAle.

Satmatic Oy põhitegevus on erinevate elektriseadmete tootmine ja turustamine, sealhulgas tööstusele suunatud automaatika ja elektrivarustuse juhtseadmete ja parklate autosoojenduskilpide valmistamine. Ettevõte oma tugeva projekteerimisalase know-howga on arvestatav projekti- ja allhanke valmistaja Skandinaaviamaades.

Pori lähedal Ulvilas asuvas tehases töötab 52 inimest, neist 34 töölist. Firma aktsiakapital on 200.000 eurot (3,1 miljonit krooni) ja käive seitse miljonit eurot (110 miljonit krooni) aastas. Ettevõtte juhatus on viieliikmeline ja esimeheks on nimetatud Endel Palla. Ettevõtte tegevdirektorina asub tööle senine Siemensi automaatika ja ajamite divisjoni müügidirektor Simo Puustelli.

Soome ja Eesti tehaste ühised tootmisvõimsused lubavad klientidele pakkuda täiuslikumat toote- ja soodsamat hinnapaketti. Tütarfirma soetamise järel avaneb Harju Elektril võimalus oma põhitoodangu, elektriseadmete tootesortimendi laiendamiseks Satmaticu tüüpkinnitatud toodete näol ning juba olemasolevate toodete täiustamiseks ja müügi suurendamiseks Soomes ja teistel lähiturgudel Baltimaades ja Venemaal.

Soomes omab Harju Elekter veel 12protsendilist osalust Helsingi väärtpaberibörsil noteeritud firmas PKC Group Oyj. Eestis kuuluvad Harju Elektrile osalused tütarettevõttes AS Eltek (100 protsenti) ning sidusettevõtetes AS Keila Kaabel (41,2 protsenti) ja AS Saajos Balti (33,3 protsenti).