ASi Harju Elekter selle aasta üheksa kuu konsolideeritud realiseerimise netokäive oli 135,6 miljonit krooni, mis on 92,8 protsenti eelmise aasta tasemest, teatas Harju Elekter Tallinna Väärtpaberibörsile.

Harju Elektri eksport kokku oli 28 protsenti väiksem kui eelmise aasta samal perioodil. Ettevõtte teatel oli eksportturgude suur tagasiminek tingitud nõudluse üldisest vähenemisest maailma auto- ja elektroonikatööstuses. Autode ja elektroonikaseadmete juhtmeköidiste valmistamine kahanes 21 protsenti ning telekommunikatsioonitoodete tootmine ja müük kahanes 57 protsenti.

Tänavune Harju Elektri kolme kvartali eksport moodustas 40,6 protsenti kogu müügikäibest. Uute turgudena tulid juurde Holland, USA ja Venemaa. Vastukaaluks ekspordi vähenemisele kasvas müük siseturule 15 protsenti.

Aruandeperioodil tehti kontsernis uusi investeeringuid materiaalsesse põhivarasse 6,8 miljonit krooni, eelmise aasta sama aja investeeringud ulatusid 26,3 miljoni kroonini. Tänavu kolmandas kvartalis alustati ASi Harju Elekter 100protsendilises tütarettevõttes AS Eltek fiiberoptiliste ühenduskaablite ja tarvikute valmistamist.

Septembri lõpus töötas Harju Elektri kontsernis 659 inimest, mis on eelmise aasta septembri lõpu seisuga võrreldes ligi 100 inimest vähem. Tööjõukulutuste vähendamise eesmärgil on ettevõte jooksva aasta jooksul lõpetanud töölepingud 144 töötajaga, sealhulgas 52 töötajaga seoses tähtajalise töölepingu lõppemisega.