Kontserni käive võrreldes eelmise aasta sama ajaga tõusis 35 protsenti ja puhaskasum 57,7 protsenti.

Emaettevõtte AS Harju Elekter käive kasvas võrreldes eelmise aasta üheksa kuuga 26 protsenti 118,8 miljoni kroonini.

Kontserni ärikasum oli kolmandas kvartalis 7,1 miljonit krooni, mis on 81 protsenti enam kui eelmise aasta samal ajal. Üheksa kuu kokkuvõttes kasvas ärikasum võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 39 protsenti. Majandustegevuse konsolideeritud kasum kolmandas kvartalis oli 8,3 miljonit krooni võrrelduna nelja miljoni krooniga eelmise aasta samal perioodil.

Harju Elektri teatel saavutati kasumi enam kui kahekordne kasv põhiliselt ärikasumi ning tütar- ja sidusettevõtete headest majandustulemustest kolmandas kvartalis.

Tütarettevõtte ELTEK majanduskasum oli 1,5 miljonit ja sidusettevõttest konsolideeritud kasum 1,7 miljonit krooni. Finantstuludes sisaldub kontsernil sel aastal AS Glamox Harju Elekter aktsiate müügist saadud 3,2 miljonit krooni. Mullu sai kontsern Saajos Balti aktsiate müügist 2,6 miljonit krooni ühekordset tulu. Harju Elektri puhaskasum aktsia kohta on 4,14 krooni võrrelduna 2,63 krooniga eelmise aasta üheks kuu arvestuses. Kontserni ekspordi moodustas müügikäibest 52 protsenti. Selle maht oli kokku 76,2 miljonit krooni, mis on 45 protsenti suurem kui eelmise aasta üheksa kuu kokkuvõttes.

Uute turgudena arenes Harju Elektri teatel Taani turg, kuhu eksport kasvas 0,6 miljonilt kroonilt 14,2 miljoni kroonini. Ekspordimahu kasv tulenes tütarettevõtte AS Eltek ja APC Denmark A/S-i vahelisest lepingust. Kasvutrendi on saavutamas Scania veoautode juhtmeköidiste tootmine, mis kindlustab vajaliku taseme aasta lõpuks seatud eesmärkide täitmisel.

Uusi investeeringuid tootmisvõimsuste suurendamiseks tegi Harju Elekter üheks kuuga 26,3 miljonit krooni ulatuses.

Kontserni bilansimaht kasvas üheks kuuga 28,4 miljonit krooni ja materiaalne põhivara 21,3 miljonit krooni. Kontserni omakapital moodustas bilansimahust 63 protsenti.