Äri- ja tootmiskinnisvara arendamisega tegelev aktsiaselts Harju KEK liitus Logistikaklastriga, et leida täiendavaid kontakte Põhjamaade tööstus- ja tootmisettevõtjatega, kes sooviksid laiendada oma tegevust Keila Tööstusparki.

Harju KEK-i arendusdirektori Aare Udrase sõnul on nende liitumise peamine huvi uued kontaktid „built to suit” lao- ja tootmishoonete üürileandmiseks ning tihedam koostöö teiste klastri partneritega.

“Olulisima huvide kattepunktina näen tekkivat sünergiat klastri käimasoleva projektiga Soome suunal, mille eesmärk on meelitada sealseid tööstusettevõtteid asuma tegutsema Eestisse,” sõnas Udras.

Logistikaklastri Soome suunalise projekti eesmärk on aidata 2012. aastaks laiendada oma tegevust Eestisse vähemalt kümnel Soome tööstusettevõttel, kes oleksid võimelised siia looma 1000 uut töökohta.

“Harju KEK-i panus soomlaste Eestisse meelitamsiel on positiivne referents tervikuna toimiva Keila Tööstuspargi näol, kus tegutsevad juba täna mitmed põhjamaised edukad ettevõtjad. Näiteks Ensto, ABB, Glamox, PKC ja Saajos,” selgitas Udras.

48 hektari suuruse Keila Tööstuspargi kõrval on Harju KEK-i teisteks arendusprojektideks veel Tallinna linna piiril, Paldiski maantee ääres asuv Allika Tööstuspark, mis sobib keskkonda mittekahjustava tootmise, laonduse ja logistilise tegevuse tarbeks ning Keila linnas, Tööstuse tänaval paiknev Tööstuse Tööstuspark, mis on sobiv nii suuremahulise rasketööstuse kui ka
logistikasõlme rajamiseks.

Harju KEK, mis alustas tegevust 1956. aastal kooperatiivse ettevõttena ehituse ja ehitusmaterjalide tootmise valdkonnas, on tänaseks Eesti erakapitalil põhinev kinnisvara arendamise ja haldamisega ning investeeringute juhtimisega tegelev äriühing.

1995. aastast on Harju KEK Eesti Kaubandus-Tööstuskoja liige.

Eesti Logistikaklaster on ühisprojekt, mis keskendub liikmete rahvusvahelisele turundusele, Eesti logistiliste eeliste tutvustamisele sihtturgudel, vabasid ressursse hõlmavale tootearendusele, logistikaalastele haridusküsimustele ning ettevõtete koostööle IT vallas.

MTÜ Logistika ja Transiidi Assotsatsiooni eestvedamisel loodud Eesti Logistikaklastri liikmed on Tallinna Sadam, Sillamäe Sadam, Eesti Raudtee, Tallinna Lennujaam, Paldiski Sadam, Vopak E.O.S., ERS, Alexela Logistics, ESTEVE Terminal, CF&S Estonia, Spacecom, Smarten Logistics, Contimer, Alekon Cargo, Baltic Rail, Riigiressursside Keskus, Bominflot, Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Sadamate Liit ning Logistika ja Transiidi Assotsiatsioon. Klastri projekti toetab 12,8 miljoni krooniga EAS Euroopa Regionaalarengu programmi raames.