Avatavas Maxima kulinaaria- ja kondiitritsehhis asuvad tööle 20 väljaõppinud ja kogemustega kondiitrit ja kokka. Igapäevaselt valmistatakse tsehhis üle 50 erineva kondiitri- ning ligi 70 kulinaariatoodet peamiselt kohalikust, eestimaisest toorainest. Esimesed tooted jõuavad lettidele juba 13. juunil
avatavas Maardu uues Maxima XX supermarketis.

Uus tsehh hakkab salatite, sooja valmistoidu ning magusroogadega varustama kogu Harjumaad, sealhulgas ka kõiki Tallinna kauplusi.

"Pealinlastel on mida oodata, sest suudame eestimaise tooraine ning meie kokkade oskustega pakkuda ka Harjumaa inimestele uusi maitseelamusi. Meie kulinaaria ja kondiitritooted kuuluvad Pärnu- ja Tartumaal juba väga suure osa klientide meelisostude hulka," ütles Maxima arendusdirektor Ty Lehtmäe.

Kolmandik tsehhi toodangust valmib spetsiaalselt vastavatava köögi jaoks koostatud retseptide põhjal. Näiteks valmivad uues tsehhis magusavalikust mustika- ja vaarikatordid ning gurmeetordid hallitusjuustuga, mida varem pole Maxima köök pakkunud.

"Uudistoodetena tasub kindlasti proovimist ennekõike tursamaksasalat, avokaadosalat tomatitega, lambakarree ja palju muud uuenduslikku ning huvitavat," lausus Ty Lehtmäe ning lisas, et retseptide koostamisel on mõeldud ka inimestele, kes toituvad tervislikumalt ning valikus on mitmeid kergemaid toite.

Maardu kulinaaria- ja kondiitritsehhi ehitamine algas möödunud aasta sügisel, tsehhi koguinvesteeringud ulatuvad 130 000 euroni.