"Saatsime vastuskirja eile-täna linnavalitsusse ja küsime tenniseväljakute eest turuhinda, muid tingimusi me ei seadnud," ütles osaühingu Ametiühingute Vara Halduse juhataja Teet Tiko.

Tiko ei soovinud öelda, kui suure summa peale spordiselts ja ametiühingud täpselt kokku leppisid. "Oleme otsustanud jagada raha pooleks, sest ametiühingud spordiarendamisega tegeleda ei jaksa ja seni ei saanud me väljakutest mingit kasu," ütles Tiko.

Eesti Spordiselts Kalev võib tenniseväljakute 5000-ruutmeetrise krundi loovutamise eest küsida üle 20 miljoni krooni, kuna tegemist Viru väljaku järel ühe magusama äripiirkonnaga terves linnas. "Sadamaala krundid maksavad praegu 2500 krooni ruutmeeter ja Viru väljaku omad 5000 krooni. Vabaduse väljak on Viru väljakust vähem arendatud, aga linnaplaneerimise seisukohalt alati hea piirkond.

Tenniseväljakutest üle tee asub Tallinna Panga maja ja teisel nurgal Kawe Plaza," kirjeldas tenniseväljakute ala hinnanud Ober-Haus Hindamisteenuste juhataja Mare Pavelts.

Abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul ootab linn Kalevilt tenniseväljakute hinda juba mõnda aega. "Nüüd on detailplaneering ka tiba toppama jäänud," osutas ta.

Spordiselts Kalev kavatseb sügiseks tenniseväljakud südalinna kalmistu kõrvale Herne tänavale, et anda Tallinnale võimalus rajada Vabaduse väljaku juurde Harjumäe naabrusse maa-alune parkla.

Piret Peensoo