Pärnus laupäeva õhtul suurte leekidega põlenud Härma kaubahoovis tekkis Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnul tulekahju elektrisüsteemist. Kuigi tänu katusealust pööningut ja äripindu lahutanud raudbetoonlaele söestas tuli täielikult ainult katuse ning ärid said suitsu- ja kustutusveekahjusid, selgub, et tõenäoliselt oleks saanud nii ulatusliku tulekahju ära hoida, kui Härma keskuse omanik Einar Kelder ei oleks alates 2008. aastast eiranud päästeameti tuleohutuse alast ettekirjutust. Nimelt kinnitas Kaldasaun Ärilehele, et 2008. aastal tegi päästekeskus Härma kaubahoovi juhile ettekirjutuse, millega kästi kogu hoone äripindadele, katusealusele ja Keldri enda tööruumidesse paigaldada tulekahjusignalisatsioon.


Sellele vastas aga Kelder, et kuna Härma keskus läheb plaanide kohaselt kolme aasta jooksul lammutamisele ja asemele ehitatakse uus ja moodsa ohutussüsteemiga maja, siis tegi päästeamet kompromissi, tagades n-ö boksipõhise lähenemise ehk iga äripind peab vastutama oma ruumide ohutuse eest ise. Vanad, endistest sõjaväe garaažiboksidest keskuseks ümberehitatud hooned on aga tänaseni püsti.

Loe edasi, mis asjaoludel keskuse omanik algselt ettekirjutuse täitmisest hoidus ja kuidas ta tagantjärgi hindab ettekirjutuste võimalikku mõju laupäeval toimunud põlengule.