"Me näeme praegu, et turg kasvab loomulikul teel," ütles Värk. Uuest aastast Sampo Panga nime kandval pangal on plaanis kasvada ka teiste turuosaliste arvelt. Kui palju täpselt, Värk avaldada ei soovinud.

Optiva Pank on praegu 29.200 kliendiga kohalikul turul suuruselt kolmas pank. Poolaasta lõpu seisuga ulatus Optiva Panga bilansimaht pangandusturul 6,8 protsendini. Hoiuste osakaal oli samal ajal 5,4 ja laenude maht 6,4 protsenti turumahust.

Uue tugeva omaniku käe alla soovib Sampo Pank Värgi sõnul pakkuda kliendile terviklikke lahendusi ja personaalset lähenemist. Värgi sõnul on eelisarendamine võimalik telefoni- ja internetipanga valdkonnas.

Värk märkis, et Optiva panga nime vahetus Sampo Pangaks ei lähe märkimisväärselt maksma, rohkem läheb maksma tootearendus. Veel tänavu on pangal plaanis välja tulla uue finantsportaaliga, mis avab tee internetipanka ja kindlustustoodete juurde.

Sampo-Leonia Baltikumi regiooni juhi Olavi Laido sõnul käsitleb Sampo-Leonia grupp Baltimaid ja Poolat kui koduturge.

"2005. aastaks on grupp seadnud endale eesmärgiks kuuluda käibemahult Baltikumi kolme suurema ja kasumlikuma finatsrühma hulka," rääkis Laido. "Kindlustsuvaldkonnas soovib Sampo-Leonia saavutada sama eesmärgi juba 2003. aasta lõpuks."

Laido sõnul võib arvata, et seoses pangandus- ja kindlustustoodete liitmisega võib prognoosida ka töötajate arvu muutumist.

"Väheneb käsitöö," rääkis Laido. "Kas samad töötajad õpivad ümber või võetakse tööle uued, ei tea veel." Ta tõdes, et kindlustuse müügiagendi osatähtsus väheneb, kuid päris ära ei kao see siiski.

Sampo Eesti Kindlustus, mis 1999. aastal omandas Eesti Kindlustuse varakindlustustegevuse ja võttis üle Polaris Vara kindlustuslepingud, omab Eesti kahjukindlustusturul praegu ligi 40-protsendilist turuosa.

Hetkel on Sampo aktiivselt laiendamas ka oma elukindlustustegevust Eestis. Ka Lätis ja Leedus on plaanis tegevust oluliselt laiendada.

Sampo Gruppi kuuluv Sampo Finance ostis Eesti Pangalt Optiva Panga kontrollpaki tänavu juuni lõpus. Tänaseks on Sampo Finance osa panga aktsiakapitalis tõusnud 93,2 protsendile.

Sampo Finance eesmärk on omandada 100 protsenti Optiva Panga aktsiatest ja lõpetada panga aktsiate noteerimine Tallinna väärtpaberibörsil. Vastavasisuline avaldus on Härmo Värgi sõnul kavas börsile esitada paari nädala jooksul.