Senine hind oli suhteliselt odav, kalendrikuu pikkuse kehtivusega kalastuskaart nakkevõrguga püügiks merel maksis 21 senti ööpäev ja seetõttu võeti kalastuskaarte sageli igaks juhuks oluliselt pikemaks ajaks, kui nendega tegelikult püüti, ütles keskkonnaministeeriumi kalamajanduse osakonna peaspetsialist Herki Tuus.

Ministeeriumi ametnike arvates ei pruugi nakkevõrgu hinna muutmine 6,4 eurolt 13 euroni kalendrikuu kohta anda olulist efekti kalastuskaartide kehtivuse lühenemise suunas Läänemaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Saaremaal ning kindlasti mitte Harjumaal, kus lühemaajaliste taotluste osakaal on kokku alla viie protsendi taotlustest.

Ametnike hinnangul võib hinnatõus mõjutada taotlemise aktiivsust just majanduslikult halvemal järjel olevates maakondades, eelkõige Ida-Virumaal ja Hiiumaal.

Püük nakkevõrguga on üks peamisi püügivõimalusi, kus kõigile soovijatele seda ei jagu ning ka ametnikud väidavad, et defitsiidi vältimiseks pole kalavarude kesise seisundi tõttu võimalik nakkevõrkude piirarvu suurendada.

Üheksa püsiasustusega väikesaare elanikud saavad nakkevõrgu püügiloa siiski endise hinnaga. Nende saarte hulgas on ka Abruka, Ruhnu ja Vilsandi.