Mitmed hätta sattunud suurfirmad kinnitasid Ärilehele, et kavatsevad toetust küsida, kuigi see, kas nad lõpuks ka selle saavad, selgub alles taotlusprotsessi käigus. „Toetuse saamine selgub alles pärast meiepoolse avalduse esitamist ja selle läbi vaatamist töötukassa poolt, midagi kindlat seni ei ole,” sõnas näiteks bussifirma Lux Express tegevjuht Janno Ritsberg.
Kuna töötukassa töötasu on hätta sattunud ettevõtetel võimalik taotleda perioodi 1. märts kuni 31. mai jooksul vaid kaheks kuus, siis ütles reisibüroo Estravel juht Anne Samlik ütles, et nemad plaanivad töötukassa hüvitist taotleda aprilli ja mai eest. Seetõttu ei ole nad veel taotlusprotsessiga alustanud ega oska veel hinnata, milliste raskuste või probleemidega tuleb selle käigus tegeleda.

Kuigi Ärilehe hinnangul võib võimalus maksta senist või kõrgemat töötasu tuua lisaks tõesti hätta sattunud ettevõtetele – kellest mitmed suuremad on eespool mainitud – raha taotlema ka need ettevõtted, kellel tegelikult vajadust selle toetuse järele ei ole ja kes näiteks meelega langetavad palku üle 30% ja lasevad oma käibed aprillis või mais üle 30% langeda, siis nii töötukassa kui ka sotsiaalministeerium peavad seda stsenaariumit vähetõenäoliseks.