„Munapäeval räägitakse kogu maailmas kanamunast kui väärtuslikust ja soodsast toiduainest,“ ütles Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm ettevõtte teates.

„Samuti on sümpaatne, et munapäeval pööratakse traditsiooniliselt palju tähelepanu heategevusele. Tahame Talleggi poolt anda oma sümboolse panuse toetades doonoreid ja lastekodulapsi“.

Muna on kõigile kättesaadav väärtuslike proteiinide ja vitamiinide allikas ning seetõttu oluline komponent meie toidulaual.

"Kättesaadavusest räägib ka asjaolu, et viimasel aastal on muna hind üldise toidu kallinemise taustal hoopis langenud. Munakarbi hind kaupluses alla 1 euro on oluliselt soodsam kui meie naabritel Lätis ja Soomes," lausus Talleggi turundusjuht Krista Kalbin.
„Eestis on muna populaarsus jätkuvalt tõusuteel: 2010. söödi 8 miljonit muna rohkem kui aasta varem, mis teeb 187 muna inimese kohta aastas,“ lisas Kalbin.

Rahvusvahelist munapäeva tähistatakse igal aastal oktoobri teisel nädalal. Rahvusvaheline Munakomisjon (IEC) soovitab munapäeva tähistada mitmel põhjusel: munad on kuulunud inimese toidusedelisse juba tuhandeid aastaid, muna on kõige toitainerikkam, kogu maailmas üks odavamaid toiduaineid ja seda tarbitakse väga erinevates kultuurides kõikidel kontinentidel.