Pealinlane Oleg võttis kolme aasta eest liisingusse auto24.ee kaudu Toyota RAV4, millega muuhulgas tehti väljasõite ka Venemaale. Neli varasemat reisi möödusid komplikatsioonideta, kuid olles tänavu jaanipäeva paiku tagasiteel Pihkvast Eestisse, teatasid Koidula maanteepiiripunkti ametnikud talle, et auto viiakse kontrolli, vahendab ERRi uudisteportaal

Koidula maanteepiiripunkti dokumendiekspert Meelis Põder selgitas "Aktuaalsele kaamerale", et tegelikult oli sama auto tähelepanu äratanud juba varemgi. "Ta oli eelnevalt meil piiri ületanud ja tegelikult oli siis juba eelnevalt pälvinud meie tähelepanu ja me kasutasime seda aega täiendava kontrolli tegemiseks. Kui need vastused tulid, siis tekkiski meil veendumus, et selle sõiduki tehasetähis ei ole originiaalne," rääkis Põder.

Teisisõnu võib Olegi auto olla varastatud. Et seda selgitada, saadetakse masin kohtulikku ekspertiisi, mis võib aga aega võtta kuni kaks kuud.

Varastatud autode taga on professionaalselt tegutsevad grupeeringud, kelle töö on piltlikult öeldes nii puhas, et isegi maanteeamet, kelle käest autod arvelevõtmiseks läbi käivad, ei suuda võimalikku VIN-koodi võltsingut tuvastada.