Konkurentsiamet leidis, et koondumise puhul ei teki nende tegevuse vahel horisontaalseid kattuvusi ega vertikaalseid seoseid. Samuti ei muutu oluliselt konkurentsiolukord ja ei teki turgu valitsevat seisundit, teatas Alexela.

Heiti Hääle sõnul oli Konkurentsiameti poolse heakskiidu saamine veel viimane formaalne samm Alexela grupi loomisel.

“Nüüd saame täielikult keskenduda meie lähiaastate strateegiliste projektide elluviimisele - rajada Paldiskisse LNG terminal, laiendada vedelgaasi kasutamist autokütusena ning kasvatada nii kontserni oma elektritootmise kui ka põlevkiviõli tootmise mahte,” selgitas Hääl.

Aasta alguses teatas Heiti Hääl temaga seotud kütuse, energia, metalli ja kinnisvara ettevõtete koondumisest Alexela grupi alla.

Grupi suuromanikeks said Heiti Hääl ja tema pikaajaline Kashastani äripartner Igor Bidilo, kes kahe peale kontrollivad 73,8% Alexela grupi kapitalist. Ülejäänud 26,2% aktsiate omanikeks on mitmed grupi ettevõtete juhtidest eraisikud.

Alexela Group jaguneb kolmeks - Alexela Metallitööd, Alexela Kinnisvara ja Alexela Energia. Grupi ettevõtted tegelevad lisaks kütuseärile veel põlevkivist õlisaaduste tootmise ja müügiga, Kiviõli linnale soojusenergia tootmise ja müügiga, kinnisvara arenduse ja müügiga, jäätmekäitluse ja lennukite opereerimisega.

Alexela grupi kogukäive on 319 miljonit eurot ning kontsern annab tööd üle 1 700-le inimesele.