„Sõna võtavad inimesed, kes ei saa ilmselgelt aru, mis majanduses toimub,“ ütles Helenius aripaev.ee-le, lisades, et kõike kajastatakse liiga mustades toonides.

“Need samad inimesed, kes poolteist aastat tagasi, kui mina rääkisin, et Eesti majanduskasv muutub negatiivseks, nimetasid mind lollakalt pessimistlikuks ja uskusid, et Eesti majandus kasvab 7-12% aastas igavesti, näevad nüüd kõike ise mustades toonides,“ sõnas ta.

Investeerimispankuri arvates majanduslangus küll järgmisel aastal jätkub, kuid ettevõtted haaravad kinni igast võimalusest, mis neid efektiivsemaks muudab ja samal ajal ei ole neil survet palgatõusuks ning tootlikkus ja rahvusvaheline konkurentsivõime kasvab tuntavalt. „Just rahvusvahelise konkurentsivõime langus on siinse majanduslanguse põhjusi,“ selgitas ta.

Ka usub ta, et 2009-2010 hakkab globaalne majandus paranema. „Eesti on üks esimesi majandusi, kes sellest siis võidab ja seda suurelt. 12-protsendiline majanduskasv küll ei taastu kunagi, kuid 4-6 protsenti kasvame küll aastas,“ lisas Helenius.