„Mul ei ole midagi aktsiate tagasiostmise kontseptsiooni vastu. Ma pole küll ekspert, aga nii palju kui ma Tallinkist tean, siis on see otsus kummaline,” rääkis Helenius oma üllatusest, kui ta nägi uudist Tallinki plaani kohta osta tagasi kuni 5 817 040 aktsiat.

Helenius peab aktsiate tagasiostu sobivaks oludes, kus ettevõtte äriväljavaated on head ja riskid madalad.

Heleniuse sõnul tema Tallinki juhtide asemel poleks sellist otsust teinud. „Tallinki bilansileht on ülekoormatud. See ettevõte on viimastel aastatel palju laenu võtnud. Ka Tallinki laevadel reisijate arv on viimasel ajal langenud. Arvestades seda, et keerulised ajad majanduses jätkuvad, oleks hea kui ettevõttel oleks vaba raha. Mingil hetkel võib olla iga kroon või euro bilansilehel väga oluline,” põhjendas Helenius oma arvamust.

Helenius ei soovinud Trigon Property Developmenti puhul öelda, kas ettevõte võiks kaaluda kunagi aktsiate tagasiostu. „Kui teoreetiliselt võtta, siis oleks Viisnurk erinevalt Tallinkist ideaalne ettevõte aktsiate tagasiostu jaoks. Viisnurga aktsia hind on naeruväärselt väike ja ettevõttel bilansileht pole ülekoormatud,” kommenteeris ta Viisnurga sobivust aktsiate tagasiostuks.