"Siinkohal saame kinnitada, et varasemalt välja öeldud plaan piimatootmise eraldamise kohta on jätkuvalt jõus ning töö selle realiseerimise nimel käib. Kõikide erinevate valikute seas on kaalutud ka Tallinna börsile tulekut," sõnas Toomsalu.

14. märtsil Stockholmi OMX börsile saadetud teates annab Trigon Agri mõista, et on andnud investeerimispankadele ülesande alustada suurinvestorite otsimisega, et luua ettevõtte piimatootmisest eraldi ettevõte ning see siis börsile viia. Teates ei täpsustata, mis börsiga võiks aga olla tegemist.

Teates on veel kirjas, et uue ettevõtte loomise, investeeringute otsimise ja börsile mineku eemärgiks on lõigata kasu Eesti ja Venemaa piimatööstuse turuseisust ning luua piirkonna suurim tootja. Selleks siis kasutatakse ära Trigon Agri praeguse piimatootmisoperatsiooni potentsiaali.

"Lahutame oma piimatootmise muust tootmisest selletõttu, et piimatootmisel Eestis ja Venemaa loodepiirkonnas puudub otsene sünergia eraviljatootmisega Lõuna-Venemaal ning Ukrainas," sõnas Toomsalu.

Küsimusi, et milline pank hetkel investeeringuid Trigon Agri jaoks otsib, kui suurt müügiedu ning rahasüsti sellest avalikustamisest Agri ootab ja kui kaugel on hetkel töö selleks IPOks ehk millal seda oodata võiks olla, Toomsalu kommenteerima ei soostunud.