KPMG küsitles 2014. aasta septembris kokku kaheksa riigi äriliidreid, kellest 69 protsenti vastanutest plaanib 2015. aastal palku suurendada, neist 50 protsenti kuni 5 protsendi võrra.

Palgakasv jääb kõige sagedamini vahemikku 2,0 kuni 4,9 protsenti, mida prognoosib 37 protsenti vastanutest. Samas vahemikus on ka Eesti ettevõtjate poolt enim prognoositud palgatõus

Suuremat, üle 5 protsendi suurust palgatõusu on oodata Lätis, Poolas ja Rumeenias. Ka arvestatav hulk Eesti ettevõtjaid plaanib suuremat kui 5 protsendi suurust palgakasvu.

Slovakkias kavatseb palgamuutuseta jätkata 54 protsenti ja Rumeenias 43 protsenti, Eestis aga vaid 21 protsenti ettevõtetest. Uuringu tulemused näitavad, et palkade vähendamist pole kuskil plaanis.

Kvalifitseeritud tööjõu puudust ja töötajate survet nimetas palgatõusu põhjusena 41 protsenti vastanutest, kusjuures Eestis tunnistas tööjõu puudust ja töötajate survet palgatõusu ajendina 70 protsenti vastanutest. 

Kõikidest küsitluses osalenutest arvab märkimisväärne 28 protsenti, et palgad tõusevad parema tööviljakuse ning 25 protsenti, et paremate finantstulemuste tagajärjel.