"Helipro loodi sel kevadel. Firma asutamise mõte tuli juhuslikult, nagu sellised asjad ikka. Korraldasin Helipro OYle, mis on Soome ettevõte, lennujälgimistarkvara loomist Eestis," lausus Tammik Delfile. "Käisin nendega paar korda lendamas ja tekkiski idee rajada Eestisse esimene päris oma kopterifirma."

Tema sõnul takistas eelmisel aastal turule tulemist masu, aga tänaseks on sihikul juba ka Läti ja Leedu turud.

"Pakume peaaegu kõike, mida kopteriga saab teha. Filmimis- ja fotolennud on muutumas ka Eestis igapäevaseks. Soovitakse luua visuaalset kuvandit enda ettevõttest, reklaamida kinnisvaraarendust või filmida õhust suvepäevi ja pulmi," kirjeldab ta. "Kindlasti on meie jaoks üheks sellesuviseks suursündmuseks olnud XI noorte laulu ja tantsupeol toimuvad filmimis- ning fotolennud."

Tema sõnul võib kõlada ulmeliselt, et nende kaamera küljes on veel ka eriti tundlik ja täpne infrapunakaamera, millega saab otsida põhjavett, mis soojal suveõhtul maapinda altpoolt jahutab ja sellega nn. külmalaike tekitab.

"Igapäevasemalt kasutatakse seda kaugküttevõrkude soojaveetrasside lekete ja elektriliinide vigade otsinguks," täpsustab ta. "Meie kopteritega saab tõsta materjale ja seadmeid kõrgehitiste otsa või viia raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse nagu saared ning soised alad. Helikopteri külge riputatud kuni 10 kettaga sae abil teeme elektriliinide hooldustöid, kus saeme ära ülekandeliine ohustavad oksad."

Helipro kopteriteks on MD500 - Rolls Royce'i 450hj mootoriga McDonnell Douglas, toodetud USA's algselt militaarkasutuseks, tõstevõime kuni 450 kg, maksimaalkiirus 282km/h ja lennukaugus 400km. MD500 on tänu enda konstruktsioonile eriti stabiilne ja hea manööverdamisvõimega filmimiskopter.

Delfi jäädvustas Helipro kopteritega noorte laulu- ja tantsupeo esimest ning kolmandat päeva.