Kamppi omanikfirma on Kampin Kehitys Oy, mille omanik on omakorda AS Hotell Viru. ASi Hotell Viru omanik on Soome firma Pontos Oy kaudu põhjanaabrite ehitusfirma SRV grupp.

Kamppi ehitus käib Eesti firma kaudu, kuna Hotell Viru tagatisel on võetud 40 miljonit eurot (624 mln kr) laenu, ütles SRV grupi juht ja osanik Ilpo Kokkila. Sellest rahast osa kulus Tallinna Viru Keskuse rajamiseks, osa läheb Helsingisse Kamppi Keskusesse. Kokkila sõnul on võimalik ASi Hotell Viru tagatisel laenu võtta, kuna sellel firmal on piisavalt omakapitali, mis tuli hotell Viru operaatorteenuse ja sisustuse müügist Soome SOK grupile (Sokos Hotels) möödunud aastal. Hotell Virule kuuluvad nii Viru Hotelli, SAS Radissoni hotelli kui ka Viru Keskuse kinnistud.

“See ei olnud maksuküsimus,” kommenteeris Kokkila võimalikke põhjusi, miks Soome keskust rajatakse Eesti firma kaudu. Reedene ajaleht Taloussanomat spekuleeris, et investeering tuli Eesti firma kaudu, kuna SRV-l oli muidu raske viia Eestist välja Viru hotelli müügist saadud 500 miljonit krooni. Eestis on väljavõetavate dividendide tulumaks maksustatud määraga 26/74 ehk 35%.

Ajalehe andmetel tegid Kokkila firma SRV Viitoset juristid aasta aega tööd, et leida moodus, kuidas Viru operaatorteenuse müügist saadud raha Kamppi Keskusesse saada. Lõpptulemusena läksid Kamppi kaubanduskeskus ja parklad Eesti firma omandusse. Maksuküsimust kinnitas põhjusena ka Hotell Viru tegevjuht Yrjö Vanhanen.