Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina teatel asendab Ofeliat parvlaid Harilaid. „Kuna Harilaiu mahutavus on väiksem ning laev saab korraga teenindada vähem reisijaid, oleme operatiivselt lisanud neljapäevasesse ja reedesesse graafikusse kuus täiendavat reisi,” ütles Hiiuväin.

Neljapäeval, 10. mail teenindab Harilaid lisareise väljumisega Heltermaalt kell 14.30 ning Rohukülast kell 16.30. Reedel siirdub Harilaid lisareisidele Heltermaalt kell 14.30 ja 24.00 ning Rohukülast kell 14.30, samuti teeb Rohukülast kell 24.00 lisareisi parvlaev St. Ola. Sõidugraafikus on muudatus ka 9. mail, mil kella 22:30 reis Heltermaalt asendatakse väljumisega kell 24:00.

Hiiuväina sõnul on laevade vahetus Rohuküla-Heltermaa liinil tingitud parvlaeva Ofelia tehnilisest rikkest, mistõttu ei olnud reedeste ja pühapäevaste broneeringute puhul võimalik ette näha väiksema laeva kasutamist liinil. Nii võib parvlaev Harilaiu teenindatavatel reisidel tekkida olukord, kus kõik broneeritud sõidukid ei mahu soovitud reisile, vaid saavad sõita järgmise reisiga.

„Selle olukorra leevendamiseks saavad broneeringu tasuta need sõidukid, millel on broneering Harilaiu teostatavatele reisidele Rohukülast reedel kell 16:30 ja 20:30. Laupäeval teeme vajadusel lisareisi Rohukülast, kui kell 10:30 reisist suure nõudluse tõttu autosid maha jääma peaks,” ütles Hiiuväin.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel võimalusel vältida reedeõhtuseid väljumisi Rohukülast ning reisida reede ennelõunal või laupäeva hommikul.

Ofelia remondi kestvus ja parvlaeva liinile tagasijõudmise aeg selgub hiljemalt reedel, 11. mail. Juhul kui parvlaev Ofelia õnnestub liinile tuua juba reede pärastlõunal, taastub laeva liinile jõudes tavapärane graafik.

Väinamere Liinid vabandavad reisijate ees võimalike ebamugavuste tõttu.