Nokiale, kellest turul leviva informatsiooni järgi saab AT&T uue võrgu tugijaamade peatarnija, võib see lähemal kahel aastal tähendada 1,4 miljardi dollarilist tellimust, mis on firma jaoks seni suurim tellimus üldse.

Läinud nädalal avalikustatud kava järgi ehitab AT&T paralleelselt oma praeguse TDMA-võrguga välja GSM-võrgu, mis on juhtiv tehnoloogia Euroopas ja Aasias, kuid mille osakaal USAs on praegu vaid 10 protsenti.

Veelgi olulisem on, et AT&T valis kolmanda põlvkonna mobiilside jaoks W-CDMA tehnoloogia, mida on välja töötanud Nokia ja Ericsson, ning millel on nüüd head eeldused saada globaalseks standardiks. AT&T eeskuju võivad järgida teisedki USA ning samuti Kanada ja Ladina-Ameerika firmad. Samuti võib see mõjutada hiinlasi loobuma alternatiivsest 3G-tehnoloogiast CDMA2000 ja teha ka panus W-CDMA standardile.

Investeerimispanga Morgan Stanley Dean Witteri hinnangul investeerib AT&T eeloleval kahel aastal võrgu rajamiseks 4 miljardit dollarit, millest 70 protseenti moodustavad tugijaamad. Panga analüütikute hinnangul ulatub Nokia osalus tehingus 1,4 miljardile dollarile, Rootsi Ericssoni ja Ameerika Lucenti osalus tuleb väiksem.

Nokia aktsia kerkis reedel 4,78%.