Lisaks Eestile kavatseb Briti ettevõte importida sõidukeid ka Lätisse ja Leedusse, vahendas portaal Carkeys.co.uk Great Wall Motor kavatseb Briti, Iirimaa ja Skandinaavia autoturule siseneda 2011. aastal.
Briti ettevõte ei soostunud täpsustama, milliseid mudeleid Euroopasse tarnima hakatakse, vahendas portaal Automotiveworld.com
Sel aastal tulid hiinlased Guangzhou näitusel välja mudeliga Phenom, mistõttu analüütikud eeldavad, et sama mudel võib jõuda ka Euroopa turule. Eelmisel aastal keelustas aga Itaalia kohus Great Wall Peri mudeli müügi Euroopa Liidus, kuna see sarnaneb liialt Fiat Pandale.
Great Wall Motor on väheseid erakätes olevaid Hiina autotootjaid, mis toodab Euroopa Liidu nõuetele vastavaid mudeleid. 1976. aastal veokitootjana asutatud Hiina autotootja on sel kümnendil läinud sujuvalt üle sõiduautode valmistamisele. Ettevõte toodab aastas kokku 800 000 sõidukit, mida viiakse 120 riiki. Ettevõttel on esindused näiteks Ukrainas, Venemaal ja Itaalias. 2011. aastaks kavatsetakse aga Bulgaariasse rajada uus tehas.
Subarude ja Isuzude impordiga tegelev I.M. Group kinnitas, et Hiina mudelid vastavad kõrgele ohutusstandardile, vahendas portaal Motortrader.com. Ettevõte on Hiina autoturul tegutsenud viisteist aastat.