Hiina plaanib investeerida viie aasta jooksul alates 2016. aastast turismi kaks triljonit jüaani ehk 290 miljardit dollarit. See tähendaks tööstusharusse enam kui 14 protsendist otseinvesteeringute kasvu.

Plaanis on ka WC-revolutsioon, kuna turistid kaebavad Hiina turismimagnetite juures olevate WC-de hügieeni pärast. Plaanis on ehitada ja renoveerida 100 000 käimlat.

Investeeringud aitavad kasvatada Hiinas turismi osakaalu majanduse kogutoodangus 12 protsendini võrreldes mulluse 10,8 protsendiga, teatas valitsus.

Kokku ostetaks Hiinas 2020. aastal turismiteenuseid seitsme triljoni jüaani ehk triljoni dollari eest. See teeks viie aasta keskmiseks aastakasvuks 11 protsenti.

Kui mullu tegid hiinlased neli miljardit siseriikliku reisi, siis 2020. aastaks peaks see kasvama 6,4 miljardi reisini. Kui mullu külastas Hiinat 134 miljonit välisturisti, siis 2020. prognoositi nende arvu kasvu 150 miljonile.

Hiina plaanijad plaanivad saavutada turismisektori investeeringueesmärgid meelitades ligi rohkem erakapitali.

Mullu tutvustas Hiina moodsat WC-d, mis tulevad Pekingisse, Guiyangi, Haikousse, Kunmingi ja Zhangjiakousse. Moodses WC on enesestmõisteatavalt WiFi, panga sularahaautomaat ja mobiiltelefonilaadijad.

Praegu on hiinlased sunnitud läbi ajama selliste teisaldatavate WC-dega.

Reutersi pilt kaasaaegsest WCst

Tuleviku WC-s on olemas isegi sularahaautomaat.