“Mõned välisriigid näevad meie riiki ülisuure turuna ning me oleme uurinud mõningaid tõsiseid hasartmängu juhtumeid,” vahendas Business Insider Hiina avaliku turvalisuse ministeeriumi esindajat Hua Jingfengi.

“Küllaltki paljudes meie naaberriikides asuvad kasiinod ning neil on Hiinas kontorid, et tõmmata meie kodanike tähelepanu ning ahvataleda neid välismaal mängima. See on samuti üks valdkond, mille suhtes me võtame meetmed kasutusele,” lisas ta.

Teisisõnu üritab Hiina igati vältida, et nende kodanikud läheksid hasartmänge mängima riikidesse nagu Singapur ja Filipiinid. Seni on Aasia firmad Filipiinidel, Austraalias ja eriti Singapuris Hiina mängureid kõvasti ära kasutanud.

Xi valitsus on vandunud, et hakkab hasartmängude reklaame kärpima, mis ilmuvad mõnikord tüütute sõnumite kujul ning tavaliselt reklaamivad need Macau kasiinosid. Ühtlasi karmistatakse Visa kasutamise piiranguid. Samuti on presidendi korruptsioonivastane tegevus aeglustanud inimeste liikumist mandrilt saartele, eriti Macaule, oluliselt.

Hasartmängutööstuse käive kahanes Macaul esimest korda pärast 2002. aastat, kui välisfirmadel lubati saarel tegutseda. Mullu detsembris kahanes tööstuse käive 30%. President Xi on teinud oma avalduse siis, kui kasiinod Las Vegasest kuni Macauni on kõige haavatavamad. Eriti välismaised kasiinod ei osanud seda sammu ette näha.