Ühtlasi partei keskkomitee esimehe ametit pidav Hu kinnitas, et riik peab panustama rohkem majanduskasvule ja sotsiaalsele stabiilsusele seoses globaalse finantskriisiga. Valitsuse püüded takistada globaalse majanduslanguse mõjusid Hiinas oli tema meelest tulemuslikud, teatas Xinhua.


"Hiina eesmärgiks peab olema riigi makromajandusliku kontrolli tugevdamine ja parandamine ning puuduste kõrvaldamine turul," ütles Hu. "Kui puudub stabiilsus, pole midagi võimalik saavutada."


"Me peame innukalt teostama erinevaid meetmeid, et edendada kodumaise nõudluse ja majanduse kasvu. Me peame andma endast parima, et säilitada kiiret ja stabiilset majanduskasvu," selgitas president.


"Rahvusliku noorendamise võti ja partei fundamentaalne käsk on majandusarengu pidamine peamiseks eesmärgiks," rääkis Hu. Ta kinnitas ka, et Hiina eesmärgiks on luua harmoonilisem ühiskond.


Hu kõne järgnes teatele, et Hiinas langes novembris eksport 2,2 protsenti. See oli esimene tõsisem ekspordilangus viimaste aastate jooksul.
Hu sõnul on Hiina saanud positiivseid tulemusi, et tõrjuda globaalse finantskriisi mõju. Ta kinnitas, et riigi majandus kasvas kolm kümnendit Deng Xaopingi reformide tõttu, mis tõi riiki välisinvesteeringuid.


"Me peame võtma üle inimkonna poliitilise tsivilisatsiooni tulusad viljad, kuid me ei tohi kopeerida Lääne poliitlise süsteemi mudelit," väitis president.


Hu kõne oli pühendatud Hiina majanduslikule edule alates 1978. aastast, kui Hiina Kommunistliku Partei juhtkond seadis eesmärgiks uue majandussüsteemi juurutamise.


Globaalse majanduskriisi tõttu on Hiinas toimunud majanduslangus ja kasvanud tööpuudus. Osad ettevõtted on oma tootmist vähendanud ja viimasel ajal on suletud sadu vabrikuid.


Hetkel on Hiina suuruselt neljas majandusriik maailmas. Riigi majanduskasv on 9,8 protsenti aastas.