Hiina rikkaim mees liitub Bill ja Melinda Gates üleskutsega aidata kaasa üleilmsele võitlusele kiiresti leviva koroonaviirusega, kirjutab Bloomberg. Jack Ma on otsustanud võitluseks viirusega annetada ka läbi oma heategevusorganisatsiooni 100 miljonit jüaani ehk 14,5 miljonit dollarit.

Jack Ma heategevusorganisatsiooni sõnul läheks sellest summast 5,8 miljonit dollarit kahele Hiina teadusasutusele ning ülejäänud summa viirusega seotud ennetus- ja ravitegevustele. „Me teame, et võitlus inimkonna ja viiruse vahel võtab veel pikalt aega,” märkis Hiina rikkaima mehe heategevusorganisatsioon sotsiaalmeedia vahendusel.

Alibaba kaasasutaja annetus lisandub juba varasemale Alibaba Groupi otsusele luua 1 miljardi jüaani ehk 144 miljoni dollari suurune fond võitluseks viirusega ja jagada teadlastega oma töötajate teadmisi tehisintellekti alal. Fondi abil ostetakse kõige enam pihta saanud Hiina piirkondadele, Wuhani ja Hubei provintsidele viirusega võitluseks vajaminevad meditsiinitarbeid, kirjutab CNN.

Ka terve rida teisi Hiina tehnoloogiasektori ettevõtteid ja tippjuhte on pannud võitlusele viirusega õla alla. Ma Huatengile kuuluv Hiina tehnoloogiahiid Tencent Holding on annetanud 300 miljoni jüaani väärtuses kaupu ja abistanud kaardistamis- ja andmeside teenustega. Sõidujagamisettevõte Didi Chuxing abistab selleks ette nähtud sõidukitega erinevates linnades meditsiinitöötajaid sõidutada.

Nii Robin Li Baidu Inc kui ka TikToki omanikfirma ByteDance Inc aitavad rahaliselt. Ka on mitmed ettevõtted pikendanud aastavahetuspuhkusi, mistõttu ei pea töötajad veel tööle naasma.