Täna Hiina aktsiaturgudel kauplemisega ei jätkata. Üheks aktsiate languse põhjuseks on odavnenud jüaan, kirjutab Bloomberg. See peaks toetama Hiina ekspordisektorit, kuid suurendab ka välisvaluutas laenu võtnute riske ning paneb spekuleerima teemal, et Aasia suurima majanduse kasv on aeglustunud oodatust järsemalt.

„Olukord on hullumeelne,“ ütles Shanghai Heqi Tongyi varahalduse investeerimisjuht Chen Gang. „Me müüsime kõik aktsiad hommikul, kui käiku läksid kahjumeid piiravad tehingukorraldused.“

Hiina börsidel peatati sealse aja järgi kell 9:59 kauplemine. Börs oli avatud vaid 29 minutit. Hiina juhtiv suurettevõtete aktsiatest koosnev indeks CSI 300 on sel aastal kukkunud juba 12%.

Tavapäraselt on Hiina aktsiaturud avatud kella 9:30 kuni 15ni. Vahepeal on 90 minutiline lõunapaus.

Analüütikud kritiseerivad automaatset börsil kauplemise peatamise mehhanismi, kuna see süvendab langust pannes investoreid investeeringuid müüma enne kui kauplemise peatamine võtab selleks võimaluse.

Täna kehtestati suuraktsionäridele uued müügipiirangud. Teisipäeval olevat riigile kuuluvad fondid ostnud turu toetuseks aktsiaid, räägivad asja kursis olevad inimesed.

Jüaan nõrgenes täna USA dollari vastu 0,5% tasemele 6,5889 jüaani dollari eest.

Hiina teatas, et riigi valuutareservid vähenesid detsembris 3,33 triljonile dollarile, mis on 3 aasta madalaim tase. Prognoositakse, et tuleval nädalal avaldatavad väliskaubanduse andmed näitavad detsembris ekspordi juba kuuendat kuud vähenemist.