Hiinlaste väitel on Hiina majanduse areng provintsiti erinev, kuid keskmine kasvutempo on 8-9 protsenti aastas. Samas avaldasid nad tunnustust Eesti majanduse edule, pidades silmas sisemajanduse kogutoodangut inimese kohta, teatas riigikogu pressiesindaja BNS-ile.

Hiina delegatsiooni liikmed ja riigikogu fraktsioonide esindajad nõustusid, et kahe riigi vaheline majanduskoostöö mõjub nii Hiinale kui Eestile positiivselt.

Li Peng tutvustas riigikogu liikmetele ka Hiina poliitilist süsteemi ning rahvaesindajate kogu ja selle alatise komitee, mille esimees ta on, struktuuri ja töökorraldust.

Tema sõnul kuulub parlamendi alatise komitee tööülesannete hulka kontroll põhiseaduse ja seaduste täitmise üle, rahvaesindajate kogu kompetentsi aga põhiseaduse muutmine ning olulisemate seaduste ja riigieelarve vastuvõtmine.

Li Peng avaldas lootust, et vaatamata erinevale erakondlikule kuuluvusele, on riigikogu liikmed Hiina-Eesti suhete toetamises üksmeelsed.

Hiina pool tänas riigikogu Eesti-Hiina parlamendirühma kui Hiina-Eesti suhete liikumapanevat jõudu ning esitas neile küllakutse Hiina Rahvavabariiki.

Riigikogu liikmetest osalesid kohtumisel fraktsioonide esindajatena Liia Hänni, Liina Tõnisson, Viktor Andrejev, Mart Siimann, Villu Reiljan, Tiit Sinissaar ja Vootele Hansen ning Eesti-Hiina parlamendirühma liikmed Kalev Kallo, Jevgeni Tomberg, Mart Nutt, Urmas Laht, Ülo Tootsen, Toivo Tootsen, Arnold Rüütel ja Jaanus Männik.

Li Peng ja teda saatev ligi 150-liikmeline delegatsioon lahkub Eestist laupäeval pärast Hiina parlamendi esimehe kohtumist president Lennart Meriga.