„Tänane verstapost on meretuulepargi rajamisel alles esimene samm,“ kommenteeris protokolli allkirjastamisel Martin Kruus.

Hiiu vallavanema Georg Linkovi sõnul on ühiste kavatsuste protokolli juures olulisim kokkulepitu, et meretuulepargi tulekuga peab tulema Hiiumaale ka ringtoide, mis parandab nii hiidlaste kui kohalike
ettevõtete elektrivarustust.

Otsuse ühine kokkulepe meretuulepargi rajamiseks sõlmida langetas Hiiu valla volikogu eelmisel neljapäeval. Hiiu valla volikogu esimees Jaanus Valk kommenteeris volikogu otsust kui soovi leppida meretuulepargi rajajaga kokku koostööraam, milles on Hiiu valla elanike ja laiemalt
hiidlaste huvid tugevalt kaitstud. „Näiteks on protokolliga ette kirjutatud nii hiidlaste soodustingimustel investeerimisvõimalused meretuuleparki kui ka mittetulundusühingu asutamine, kuhu laekub iga tuulepargis toodetud elektrienergia megavatt-tunni eest raha, mida saab kasutada Hiiumaa majanduslikku ja kultuurilist arengut edendamiseks,“ rääkis Valk.

Planeeritav meretuulepark tuleb Hiiumaast põhja vähemalt 12 kilomeetri kaugusele ja hetkel on käimas keskkonnamõjude hindamine selgitamaks välja loodusele ja kohalikule kogukonnale kõige vähem koormavam meretuulepargi asukoht. Loode-Eesti meretuulepark valmib kõige varem 2020. Aastal.