"Loomulikult devalveerumine mõjutab otseselt äri. Kuid see toimub kõikjal - Venemaal, Türgis ja muudes riikides. Valitsus peaks lubama valuutal devalveeruda, mitte üritama seda välisreservidega päästa, kuid see peaks toimuma sujuvalt," ütles ta reedel ajalehele Kyiv Post.

Kuigi Eesti on ajalehe sõnul Baltikumi suurim Ukrainasse investeerija 171 miljoni dollariga ja Ukraina tõusis Maailmapanga kauplemisvabadustabelis 25 kohta 112. kohale, oli Eesti selles tabelis 22. kohal ja peab Ukraina ärikliimat keeruliseks.

"Eesti ärimehed pole Ukraina turul praegu kahjuks nii aktiivsed kui mõne aasta eest," ütles Eesti Tööstus- ja kaubanduskoja peadirektor Mait Palts. Eesti Äri Assotsiatsioon Ukrainas juhatuse liige Denis Priimägi lisas, et Ukrainas tegutseb praegu ainult mõni tosin Eesti ettevõtet ja paljud plaanivad lahkuda.

Tederi osalusega Arricano Groupile kuulub Ukrainas viis kaubanduskeskust, millest Sky Mall on ajalehe sõnul Kiievi suuruselt kolmas. Ettevõte plaanib tänavu avada Kiievis veel ühe keskuse.

Tederi hinnangul eelistavad kinnisvaraarendajad investeerida linnadesse, mitte maale. Ukrainas elab linnades 70 protsenti elanikkonnast ja 10 protsenti Kiievis, kaubanduskeskuste pinda elanike kohta on seal Jones Lang Lassale'i uuringu andmetel aga vähem kui Varssavis või Prahas.

Tederi sõnul on äritegevust viimastel aastatel pidurdanud Ukraina valitsus. "Siin on viimasel kolmel aastal pead tõstnud täielik korralagedus," ütles ta.

USA dollar võrdus neljapäeval 11 grivnaga, mis on rekordmadal kurss. Sel aastal on grivna nõrgenenud 20 protsenti.

Ukraina parlament kinnitas neljapäeval peaministriks Arseni Jatsenjuki, kes oli üks president Viktor Janukovõtši ja valitsuse tagandamiseni viinud meeleavalduste juhtidest.

Teder oli Äripäeva viimases rikaste edetabelis 295 miljoni euroga 2. kohal.