„Et riigiettevõttesse investeerimist kaaluda, tuleks neid lähemalt tundma õppida. Erakapitali kaasamine võiks huvi pakkuda pigem sellistele investoritele, kes ise ettevõtlusega ei tegele. Riigifirmade tootlus läheb nii alla, et mind see ei huvita. Ma ei näe probleemi selles, et kõik riigifirmad oleksid poolenisti börsil. Kui riigil on selliseid ettevõtteid, mille strateegiat ta tahab kontrollida ja hoiab seal 51% aktsiatest, on see täiesti mõeldav.

Paljud infrastruktuuriettevõtted on doteeritavad ja doteeritavat ettevõtet ikkagi börsile ei panda. Peab olema äriettevõte, mis töötab vabale turule. Näiteks Eesti Energia võiks küll börsil olla - kui riik kontrollib osalust, pole suurt vahet, kas tegemist on riigiettevõtte või börsiettevõttega. Infrastruktuuri ettevõtete puhul võiks riik osalust kontrollida.

Riigiettevõtete ühtne juhtimine oleks tubli meeskonna olemasolul hea lahendus. Ma arvan, et riigil on see pädevus olemas ja palgata saab ka erasektori kogemusega inimesi. Tähtis on, et need inimesed tuleksid ärist ja süsteemsetest ettevõtetest, nagu näiteks pangad. Erkki Raasuke ja Raul Parusk võiksid vabalt olla riigi palgal, kui oleks huvitav töö ja vääriline palk. Ma usun, et viieliikmeline tiim võiks vabalt viie-kuue ettevõttega hakkama saada."