Scandic Hotels Eesti ASi tegevdirektor Toomas Sildmäe teatas ETAle, et Hilton Group plc on tehingu eest maksnud umbes 15,14 miljardit Eesti krooni.

Tehing suleti täna ning see hõlmab kokku 154 hotelli, sealhulgas nelja hotelli Eestis – Scandic Hotel Palace ja Scandic Hotel St. Barbara Tallinnas, Scandic Hotel Rannahotell Pärnus ning Scandic Hotel Karupesa Otepääl.

Hilton planeerib järgneva paari aasta jooksul umbes 50 Scandicu hotelli üleviimist Hiltoni kaubamärgi alla samas kui ülejäänud hotellid jäävad tegutsema Scandic hotelli nime all. On samuti võimalik, et ka üks Tallinna Scandicu hotell viiakse üle Hiltoni kaubamärgi alla.

Sildmäe sõnul toob Scandic Hotellide integreerimine Hiltoni ketti kaasa mitmeid positiivseid mõjusid nii Põhjamaadele kui ka Eestile ja meelitab siia tõenäoliselt veelgi rohkem turiste.

Hiltoni hotellikett on tuntuim maailmas ja omab koostöölepinguid paljude suurte korporatsioonidega ning firmadega. On väga tõenäoline, et nende firmade töötajad valivad nüüd Tallinna külastades just Hiltoni müügisüsteemis oleva hotelli.

Läbi ühinemise saavad ka Eesti elanikud, kohalikud ettevõtted ja turismifirmad lihtsama juurdepääsu 2000le Hiltoni hotellile üle maailma ja koostöö peaks muutuma lihtsamaks ning tõhusamaks.

Hiltoni ja Scandicu ühinemine ei too kaasa muudatusi personalile, samuti ei muutu juhtimisstruktuur. Samas laienevad võimalused rahvusvahelist karjääri teha ja töötajail ennast professionaalsel tasemel arendada.