Kartus kütusehinna järsust tõusust osutus siiski alusetuks, sest eile pärast bensiini ja diislikütuse aktsiisimaksu tõusu kerkis bensiiniliitri hind 25 sendi võrra. Nii maksab bensiiniliiter Kuressaare automaattanklates nüüd 15.20 ja mehitatud tanklates 15.40 krooni. Diisli hind kerkis 14.55 kroonini, kirjutab Meie Maa.

Samas avanes üleeile Tallinna tänaval asuvas Neste ja Ranna tänaval paiknevas Alexela Oil automaattanklas harvanähtav pilt, kus kümned autod seisid kütusesabas. Uno X tanklas venis saba lausa Ranna tänavale, parimal ajal oli aga Neste tankla läheduses olev parkimisplats tankimist ootavaid autosid täis.

Mõned sohvrid olid lisaks kohale tarinud lausa suured kanistrid, kuhu autode jõuvett tangiti. Väiksemad järjekorrad tekkisid ka Kuressaares asuvates mehitatud tanklates.

“Täna hommikul tabas neid järjekorras seisnuid ilmselt kerge pettumus, et kütusehind arvatust palju vähem tõusis,” lausus AS-i Olerex Saaremaa müügijuht Andrus Kandima, kelle sõnul kasvas ka Olerexi Kuressaare tanklas kütusemüük üleeile oluliselt.

Lukoili Kuressaare tankla juhataja Janek Saar sõnas, et müüginumbrid olid üleeile poole suuremad kui tavaliselt. Kuigi kütuse hind kerkis eile 25 senti, ennustavad prognoosid hinnakasvu jätkumist.

AS Alexela Oil müügijuht Olavi Maaring lausus, et esialgu jäi kütuse hinna tõus eeldatust väiksemaks seetõttu, et hinnale lisandus vaid käibemaksu tõusust tingitud juurdehindlus. “Kuna aktsiisimaksu juurdehindlust pole veel toimunud, siis on kindel, et kütuse hind jätkab kerkimist,” osutas Olavi Maaring eilsest jõustunud kütuseaktsiisi tõusule. Nii kasvas bensiini aktsiisimaks 11 ja diislikütuse aktsiisimaks 12 protsendi võrra.