Veebruari keskel kuritegeliku ühenduse juhtimises kahtlustatavana vahistatud hotelli- ja restoraniäris tegutsevad ettevõtjad Hubert Hirv ja Pavel Gammer said riigiprokuratuurilt kahtlustuse eraviisilises jälitustegevuses.

Hirvele (59) ja Gammerile (54) on esitatud kuriteokahtlustused karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad kuritegeliku ühenduse juhtimist, väljapressimist, piiratud tsiviilkäibes keelatud tulirelvade, tulirelva oluliste osade ja suures koguses laskemoona ning tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja helisummuti ebaseaduslikku käitlemist, erasektori altkäemaksu, maksukuritegusid ja eraviisilist jälitustegevust, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ERR-ile.

ERR-i andmetel kahtlustatakse Hirve ja Gammerit kunagise politseiniku ja turvaärimehe Veiko Kulla ning aserite kogukonna liidri, eelmisel kümnendil keskkriminaalpolitsei huviorbiidis olnud Veljaddin Kerimhanovi ning veel ühe kriminaalsetes ringkondades tuntud mehe jälgimise korraldamises.

Veebruaris võttis kohus prokuratuuri taotlusel vahi alla seitse kahtlustatavat, kellest tänaseks on endiselt vahi all viis, sealhulgas Hirv ja Gammer, kes eitavad kuritegusid kategooriliselt.

Hiljuti vabanes vahi alt Hirve ja Gammeri turvamees Aleksandr Russalim.

Russalimi kaitsja vandeadvokaat Dmitri Školjar ütles ERR-ile, et tema kaitsealuse poole aasta pikkune vahi all pidamise aeg sai lihtsalt ümber.

Juunis vabastas kohus 350 000 euro suuruse kautsjoni vastu vahi alt samas kriminaalasjas väljapressimises kahtlustatava, Eesti kuritegelikus ilmas tuntud Ahmed Ozdojevi

Ozdojevit kahtlustatakse ühelt ärimehelt 3,5 miljoni USA dollari väljapressimise katses. Ozdojev kuritegu ei tunnista.