Kohus kontrollis infot ja isik kinnitas diagnoosi ja kokkupuudet menetlusosalistega. Vastavalt kohtumaja koroonaviirusega seotud tegevuskavale otsustas kohus istungid kaheks nädalaks edasi lükata.

Kohtu haldusosakond korraldab saali ja selles oleva mööbli ning seadmete desinfitseerimise.

Järgmine istung selles asjas toimub 30. märtsil.

Nagu kirjutas Eesti Ekspress, on sajandi kohtuprotsessiks nimetatud kaasusega süüpingis 13 meest ja 9 naist. Lisaks neli juriidilist isikut. 2021. aastani plaanitud kohtuasjas osaleb üle 40 inimese, lisaks tõlgid ja vahialuseid valvavad relvastatud politseinikud.

Hotelli- ja restoraniärimehed Hubert Hirv ja Pavel Gammer on koos paarikümne osalisega kohtu all süüdistatuna maksukuritegudes ehk peamiselt ümbrikupalga maksmises. Hirvele ja Gammerile kuulunud osaühingut Emerana süüdistatakse vanalinna söögikohtades ümbrikupalga maksmisega riigile rohkem kui 600 000 eurose kahju tekitamises. Seoses sellega on paljudele kohtualustele esitatud süüdistus ka kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Gammerit ja Hirve süüdistatakse kuritegeliku ühenduse juhtimises, eraviisilises jälitustegevuses, altkäemaksu andmises erasektoris, maksukohustuste varjamises ning tulirelva, laskemoona ja helisummutite ebaseaduslikus käitlemises ning tsiviilkäibes keelatud relva käitlemises.
Gammerit süüdistab prokuratuur koos 350 000 euro suuruse kautsjoni vastu vabaduses viibiva Ahmed Ozdojeviga ka väljapressimises.