Järgmise aasta sügisel Tallinnas kolm poodi avav moeriiete jaemüügikett H&M otsib kauplustesse töötajaid personaliotsingufirma Manpower kaudu. Praegu soovitakse firma kaudu leida inimesi neljale töökohale Eestis: kaupluse juhataja, osakonnajuhataja, müüja-dekoraator ja vanemkassapidaja. Samuti soovib H&M värvata Eestist raamatupidajat, kelle töökohaks on poeketi raamatupidamisosakond Soomes, Keravas.

Manpoweri Baltikumi müügijuhi Kristjan Vanaselja sõnul on juba kolme päevaga, mil kuulutused tööpakkumisportaalides üleval on olnud, laekunud neile viie töökoha peale kokku üle 200 kandideerimisavalduse. „Pakkumisel olevate töökohtade positsioone arvestades on 200 avaldust väga hea tulemus, sest need ei ole n-ö lihttöötaja ametikohad, vaid nõuavad teatud eeldusi ja kvalifikatsiooni. Võime oma kogemuse põhjal öelda, et sellistele ametikohtadele laekub enamik CV-sid alles kandideerimistähtaja lõpus, sest inimesed võtavad tihti rohkem järelemõtlemisaega,” rääkis Vanaselja.

Veel ei kommenteerita

H&M-i pressiesindaja Hacan Anderssoni sõnul ei soovi suurkorporatsioon enne, kui algab reaalne palkamisprotsess, töötajate arvu või nende töötingimusi kommenteerida. „Vastab tõele, et oleme alustanud oma Eesti poodide juhtide otsimisega. Kahjuks on aga veel liiga vara öelda, kui palju inimesi me kokku palkame, kuid täpsemalt saab sellest rääkida siis, kui poodide avamine 2013. aasta sügisel on lähemale jõudnud,” ütles Andersson.

Kolm H&M-i poodi, mis tuleva aasta sügisel Tallinnas avatakse, asuvad teadete kohaselt Kristiine ja Rocca al Mare keskuses ning Narva maanteel endises postimajas.