Baltimaades jäetakse äri pooleli seetõttu, et ettevõte ei teeni siin kasumit, teatas Hobby Halli emaettevõte Stockmann Group TMCnewsi kaudu. Taandumine on osa jätkuvatest meetmetest, et Hobby Halli majandustulemusi parandada.

Klientide tellimuste vastuvõtmise Eestis ja teistes Baltimaades lõpetab Hobby Hall tänavu 5. juulil, kogu äri peaks kokku pakitud olema 31. augustiks.

Praegu on Hobby Hallil Eestis 63 töötajat ja Lätis 19 töötajat, kes kõik koondatakse. Samuti ootab kärpeid ettevõtte kollektiiv Soomes, kus alustatakse töötajatega läbirääkimisi, mida nõuavad Soome seadused.

Aastaks 2010 lõimitakse Hobby Hall täielikult Stockmanni kaubamajade üksusesse, mis hakkab ise postimüügiga tegelema.

Hobby Hall on tegutsenud Eestis aastast 1992 alates, Lätis 2000. aastast saati ja Leedus 2002. aastast. Mullu oli Hobby Halli käive Baltimaades kokku 33 miljonit eurot (514 mln kr) ehk peaaegu viiendik kogu Hobby Halli käibest, mis ulatus 191 miljoni euroni (3 mld kr).

Kogu viimase aastakümne jooksul pole Hobby Halli tegevus Baltimaades – põhiliselt kaupade kataloogi- ja online-müük, samuti oli ettevõttel vahepeal Tallinnas pood – suutnud toota piisavalt kasumit. Finantskriisi järsk süvenemine Baltimaades on rahva ostujõudu kõvasti kahandanud ja viinud Hobby Halli lausa kahjumisse. Paranemislootust ei paista ettevõtte hinnangul ka lähema paari aasta jooksul.