Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin ütles, et ratsutamisvõistluse-aegne nädalavahetus on igal aastal olnud mandrit ja Hiiumaad ühendaval liinil hobuste transportimisega kaasnevate eritingimuste tõttu tehniliselt üks keerulisemaid perioode.

„Ratsutamisvõistlustega seonduvalt reisib palju tavapärasest kõrgemaid sõidukeid, mis ei võimalda laevade ripptekke kasutada ning see omakorda vähendab laevale mahtuvate sõidukite arvu,“ rääkis Hiiuväin.

Hiiuväina sõnul toob Väinamere Liinid eelnevate aastate kogemusi arvesse võttes reisijate sujuvamaks teenindamiseks Rohuküla-Heltermaa liinile nädalavahetuseks lisalaeva. Harilaid, mis on terve suve teinud igapäevaselt lisareise Kuivastu-Virtsu liinil, teenindab reisijaid Ofelia ja St. Ola kõrval reedest pühapäevani.

„Palume ratsutamisvõistlust silmas pidades ka reisijatelt mõistvat kaastööd oma sõitude planeerimisel — võimalusel palume Hiiumaale reisimiseks kasutada ka neljapäeva õhtut, laupäeva ja esmaspäeva, samuti hommikuti varasemaid reise, ning mandrile tagasisõidul laupäeva või esmaspäeva,” sõnas Hiiuväin.