EMSA teatel on hoiatusstreik kavandatud esmaspäevale, ajavahemikul kell 13-14.

"Hoiatusstreik puudutab neid laevu, mis on sadamas," täpsustas EMSA esimees Kaia Vask arileht.ee-le. Vask juhtis tähelepanu, et tegemist ei ole streigi, vaid võimaliku hoiatusstreigiga, mille eesmärgiks on juhtida tähelepanu töötajate nõudmistele.

EMSA nõuab töötajate võrdset kohtlemist Eesti lipu all sõitvatel laevadel. Töötajad peavad nõuet reaalseks, sest vaatamata Tallinki negatiivsele majandustulemusele kolmandas kvartalis, on firma müügitulu oluliselt kasvanud ja reisijate arv jäänud samaks. Stabiliseerumas on ka kütusehinnad maailmaturul.

EMSA leiab, et töötajate nõue ei vähenda oluliselt ettevõtte konkurentsivõimet, vaid parandab seda, tagades parema teeninduskultuuri ja kõrgema meresõiduohutuse.

Palgaläbirääkimised EMSA ja Tallinki vahel on käinud alates möödunud aasta novembrist, kuid seni pole need tulemusi andnud.

Tallink on teinud läbirääkimistel palgatõusu pakkumisi, mis ei taga EMSA hinnangul laevaperedele isegi elatustaseme säilimist. Tallink pole EMSA sõnul täitnud ka 1997. aastal sõlmitud kollektiivlepingut, mis nägi ette, et töötajate palgatõus peab olema võrdne keskmise palga kasvuga Eestis.

Ametiühing vabandab reisijate ees võimalike ebamugavuste pärast ja palub jälgida edasist infot.