Täna peeti Tallinnas 1999. aastal alanud projekti "Tehniline varustamine ja nõustamine Eesti piirikontrolli punktidele" lõpuseminar "Euroopa Liidu nõuded ja protseduurid põllumajandustoodete ning toidu piirikontrollile Eestis".

Hollandi poolt projektis osalenud Allard Andela ütles ajakirjanikele, et peale materiaalse abistamise oli projekti teiseks oluliseks osaks piiripunktides töötavate inimeste koolitamine, samuti töötati välja kaks dokumenti - käsiraamat inspektoritele ning soovitused veterinaarkontrolli aspektist.

Andela kinnitas, et tänaseks on loodud Hollandi ja Eesti veterinaarteenistuste ja piiripunktide vahelised suhted, mis jätkuvad ka pärast projekti lõppu.

Projekti kaugem eesmärk oli Andela sõnul läbi paremini toimivate ja nõuetele vastavate piiripunktide soodustada Eesti ja Hollandi vahelist kaubavahetust.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel lausus, et Eesti on projekti tulemusega väga rahul: kaks piiripunkti on saanud euronõuetele vastavaks ning inimesed saanud targemaks.