Tarbija kaebuste komiteed oleks kohtuväliseks ning võrreldes kohtuga kiiremaks ja odavamaks mooduseks tarbija ja äripoole vaidluste arutamiseks, teatas BNS-ile tarbijakaitseamet.

Kaebuste komiteed moodustatakse erinevate äriliitude ja tarbijakaitseorganisatsioonide esindajatest. Komiteedesse hakkaksid kuuluma näiteks Turismifirmade Liit, Kaupmeeste Liit, Autode Müügi ja Teenindusettevõtete Liit, Eesti Patsientide Esindusühing.

Iga komitee koosneks ühest äri- ja ühest tarbijaorganisatsiooni esindajast ning sõltumatust juristiharidusega kohtunikust või advokaadist selle eesotsas.

Eelkõige aitaksid sellised komiteed soodustada heade tavade ja kommete juurdumist äriringkondades ning vähendada valitsussektoris tarbijate kaebuste lahendamisele tehtavaid kulutusi.

Esmaspäeval saabus Tallinna delegatsioon Hollandist, kelle peaeesmärgiks on neljapäevase visiidi ajal välja selgitada huvi ja vajadus tarbija kaebuste komiteede moodustamise järele.

Hollandi delegatsioon on kolmeliikmeline ning sinna kuuluvad Hollandi tarbijakaitseameti endine direktor Dick Westendorp, Hollandi Arbitraažkomiteede Sihtasutuse direktor Cor Last ja OÜ Boreas konsultant Kees Wijnen.

Delegatsiooni liikmed täpsustavad projekti osapooli, vastavaid seadusandluse muutmise võimalusi ning vajadust ja huvi projekti käivitamiseks.