"Turismiettevõtete käibemaksu soodusmäära kaotamise mõju riigieelarvele on orienteeruvalt ca 25 miljonit eurot. Võrdlusena olgu öeldud, et õpetajate, kultuuritöötajate, politseinike ja päästjate 5% palgakasv võtab eelarvest täpselt sama palju raha. Kui minister Palo teeb ettepaneku riigieelarve tulusid vähendada, siis oleks aus ka tema poolt öelda, mille arvelt ta seda teha soovib," kritiseeris Holsmer.

Ta märkis, et valitsusliidu kokku lepitud eesmärkidele on alla kirjutanud kõik Reformierakonna, IRLi ja sotside fraktsiooni saadikud riigikogus, sealhulgas Urve Palo ise.

Palo ütles eile Ärilehele, et ei saa otsustada maksutõuse tunnete järgi.
"Mina räägin pragmaatiliselt, olles tutvunud erinevate uuringute ja võrdlustega naaberriikide olukorrast. Koalitsioonileppe koostamise ajal võivad juuresolnud kinnitada, et ma ütlesin ka toona, et majutusasutuste käibemaksumäära tõstmine ei ole tark tegu ja mina seda ei toeta. Kui me anname sektorile lõuahaagi, siis kaob töökohti, tulu saame 34 miljonit eurot vähem. Üks kulukamaid lubadusi on aga just Reformierakonna soov sotsiaalmaksu alandamine 1% võrra, millest, olgem ausad, on inimestele väga vähe abi," rõhutas Palo.