Sisustusmessi projektijuhi Reet Singi sõnul on selleaastaste sisustus- ja aiandusmesside deviis “Toodetud Eestis”.

“Kuna Eesti tarbijal sageli puudub informatsioon, millist mööblit Eestis disainitakse ja valmistatakse, oli meie eesmärk võimalikult paljude kodumaiste firmade toodanguparemiku koondamine messikeskusse. Sisustusmessil esitletakse Eesti mööblidisainerite võidutöid rahvusvahelistelt näitustelt, mida seni Eestis näidatud pole ning kodumaiste tootjate esiletoomist on plaanis jätkata ka järgnevatel aastatel,” sõnas Sink.

Messil on esindatud Eesti Disainerite Liit, kes demonstreerib ühisväljapanekut Eesti mööblidisainerite viimaste aastate silmapaistvamatest töödest, millega osaletakse ka sügisel Londonis toimuval sisekujundusmessil ”100% Design”. Eesti Sisearhitektide Liit esitleb mööbli- ja sisustusmessil ”Interjöörilahendus 2007” nominente.

Messikeskuse välisterritooriumile püstitatakse omanäoline valgusskulptuur. Meistrite käe all valmivad kohapeal ka puuskulptuurid. Eelmise aasta sisustusmessil magamistubade konkursiga alguse saanud disainivõistlus jätkub sel aastal esikute kujunduskonkursiga, milles osaleb kümme kohalikku firmat.

Koostöös sisustusveebiga sisustus.ee avaneb firmadel võimalus tellida oma stendikujunduste salvestamine videotehnikaga. Kujundusi on võimalik Internetis aastaringselt eksponeerida ja vaadata. “Virtuaalse messi loomise ja ka parima stendikujunduse valimise eesmärk on eksponentide innustamine oma pindadega rohkem pingutama ning stendikujunduste lähendamine Euroopa juhtivate sisustus- ja mööblimesside tasemele,” lisas Sink.

Mööbli- ja sisustusmess “Interjöör 2008” ja aiandusmess “Aiandus & haljastus 2008” toimuvad Eesti Näituste messikeskuses 9.-11. mail 2008. Paralleelselt toimuvatel messidel osaleb 127 sisekujunduse ning 74 aiandusega seotud firmat Eestist ja mitmest välisriigist. Kokku ligi 10 000-ruutmeetrise väljapanekualaga messid on senitoimunuist suurimad nii pinnalt kui eksponentide arvult.

Teist korda toimuv mööbli- ja sisustusmess “Interjöör 2008” hõlmab kõike sisekujundusega seonduvat tekstiilist kuni köökideni. “Interjöör 2008” toimub messikeskuse C- ja D-paviljonis.

Aiandusmess “Aiandus ja haljastus 2008” leiab tänavu aset juba 15. korda, kajastades teemasid taimedest, istikutest ja seemnetest, haljastusest ja kasvuhoonetest aiamööbli, grillkodade, aiatööriistade ning -masinateni. “Aiandus ja haljastus” toimub messikeskuse B-paviljonis ning avaväljakutel. Messi “Aiandus ja haljastus” raames on väljas ka fotonäitus kuukiri ”Kodu & Aed” võistluse ”Kodu Kauniks 2007” võitnud kodudest ja aedadest.

2007. aastal külastas messe ”Interjöör” ning ”Aiandus ja haljastus” üle 16 000 inimese. Tänavu oodatakse messidele ligi 20 tuhandet külastajat.