T1 Mall of Tallinn on esimene keskus Euroopas, mis on paigutanud maamärgina oma katusele vaateratta. Ka maailmas on teada vaid viis sarnast keskust ning needki asuvad kõik Aasias.

T1 keskuse juhi ja arendaja Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Allan Remmelkoore sõnul saab vaateratta avamisega lõplikult täidetud aastatetagune hulluna tundunud unistus siduda kaubandus ja meelelahutus üheks tervikuks nii nagu seda kunagi varem Eestis ega mujal Euroopas ei ole tehtud.

“Meid ei võetud väga tõsiselt, kui me selle plaaniga kunagi välja tulime. Veel viimase ajani arvati, et tegelikult seda vaateratast ju ei tule. Nüüd on ta aga kohal, ta on erakordne ja kordumatu, ta sõidab ja kaunistab Tallinna siluetti. Avalikkuse ootamatult suur ja positiivne huvi juba enne vaateratta avamist näitavad, et julgeid otsuseid osatakse hinnata ja tunnustada,” ütles Remmelkoor.

Super Skyparki meelelahutuskeskuse operaatorfirma juht Alar Kajari lisas, et vaateratas ei ole kindlasti magnet ainult uuele keskusele, vaid see on maamärk kogu Tallinna ja laiemalt Eesti turismi elavdamiseks.

“Me usume, et nii vaaterattas kui Super Skypargi meelelahutuskeskus on meie pealinna jaoks uus ja eriline atraktsioon, mis toob siia rohkelt uusi väliskülalisi ja ennekõike perekondi, kes soovivad seetõttu Eestisse ka kauemaks jääda,” lausus Kajari.

11. aprillil, Skywheel of Tallinn avamispäeval ilmuvad nii spetsiaalne vaateratta kujundusega postkaart kui ka ainulaadne postmark. Värske postkaardi saab teele panna vaateratta läheduses asuvast Omniva ainulaadsest laulvast kirjakastist. Vaateratta postkaart ning vaateratta mark on saadaval vaid Super Skyparki teaduspoes Omniva alal.

Skywheel of Tallinn vaateratta tavalisse gondlisse mahub kuus inimest, samuti sinna pääseb ratastooliga. Gondli mõlemas seinas on mugav klappdiivan - seega saab gondlis nii seista kui istuda. Kõik gondlid on ka kõige külmema ilma vastu soojustatud ja palava suveilma puhul varustatud konditsioneeriga.

27 gondlist üks on punast värvi. Tegemist on tavalisest eksklusiivsema VIP gondliga, kus romantikute jaoks on neli nahktugitooli ja ja šampanja küüler, kuhu serveeritakse külm pudel kihisevat täpselt selleks hetkeks, kui te olete broneerinud endale sõidu Tallinna uuel kõrgusel. See aga ei tähenda, et imelist vaadet ja õdusat miljööd peavad korraga nautima neli inimest.

“VIP gondli broneerinud romantikud ei pea kindlasti seisma sabas, vaid saavad mõnusalt aega parajaks teha meie mugavas katusekohvikus, kuhu neile kokkulepitud ajaks vastu tullakse ja vaaterattale juhatatakse. Selleks hetkeks on gondel nende jaoks juba ette valmistatud ja kui vaja, siis aitab teenindaja kindlasti ka šampanja avamisel,” selgitas Super Skypargi turundusjuht Tarvo Sarmet.

Kui ühe vaateratta sõidu pikkuseks on planeeritud 12 minutit, mille jooksul jõuab teha pealinna kohal kolm tiiru, siis VIP gondliga on võimalik Tallinna ilu nautida koguni pool tundi. “Kuivõrd vaateratas tõstab reisijad merepinnast peaaegu sama kõrgele, kui on Oleviste kiriku tornitipp, siis see pooltund saab olema õnnelike paaride ja romantikute jaoks kaunis ja kordumatu, mida igaüks peab ise kogema,” lisas Sarmet.

Super Skypargi vaateratas valmis eritellimusena Hollandi pereettevõttes Mondial Rides’i. Üle 100 aasta tegutsenud ettevõte alustas sadamakraanade ehitamisega, kuid viimased 30 aastat on ta keskendunud vaaterataste tootmisele. Mondiali konstrueeritud kuulsaima vaaterattaga saab sõita Pariisis Concorde’i väljakul.