Parim mahetootja ja -toote kuulutatakse välja pühapäeval, 12. septembril kell 15:45 Rocca al Mare vabaõhumuuseumis Kolu kõrtsis, kus toimub leiva- ja kartulipäev, teatas Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus

Parima tootja konkursile esitasid maheorganisatsioonid 14 kandidaati. „Valiku tegemine osutus üsna keerukaks, sest iga tootja oli millegi poolest eriline ja vääris esiletõstmist“ ütles konkursi üks korraldajatest, hindamiskomisjoni liige Airi Vetemaa.

Parima mahetoote konkursil kandideerisid töödeldud mahetooted, iga töötleja sai esitada kuni kolm toodet. Kaheksateist talu ja väiketöötlejat esitasid konkursile kokku 41 toodet. Parima toote väljaselgitamist juhtis Dimitri Demjanov Eesti Kulinaaria Instituudist.

Vabaõhumuuseumi Sassi-Jaani talu õuel peetakse samal päeval mahetoodete laata, toimuvad mahepõllumajanduse seminar ja mahetoidu töötoad lastele ja täiskasvanutele. Külastajatel on võimalus valida publiku lemmikmahetoode.

Konkursid korraldas Põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Eesti Kulinaaria Instituudi ja Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.