MediKeep on koduapteek nutitelefonis. Sellesse saab sisse kanda kõik koju ostetud ravimid. Täielikult tööle hakates võimaldab see kasutajal ette näha eri ravimite koosmõju ja kõrvaltoimeid ning seda infot teistega jagada.

Idee autor ja idufirma juht Kerti Alev ütleb, et rakendus on mõeldud vanematele inimestele. „Nendele, kel on palju ravimeid ja raske nende üle arvet pidada, ning nende hooldajatele. Teiseks kroonilistele haigetele. Kolmandaks pereemadele, kellel on tihti laste pärast suuremad ravimikapid. Rakendus võimaldab neil näiteks perearstile näidata, mis kodus juba olemas on,” selgitab Alev.

Paljud mobiilirakenduse funktsioonid on alles pooleli. Äpp on allalaaditav ja kasutajate tagasisidega loodavad praegu Saksamaal Bayeri peakontoris tegutsevad neli eestlast selle veelgi paremaks muuta. Luuakse näiteks ravimite triipkoodide andmebaas. See võimaldaks sisestada ravimid kodusesse digiapteeki ravimipaki triipkoodi skaneerides.

Suuremad sündmused ootasid MediKeepi ees tänavu, kui tiim otsustas oma tööjärgus ideega kandideerida Saksa juhtiva meditsiini- ja innovatsioonifirma Bayeri programmi Grants4Apps kiirendisse. Kiirendi tähendab sisuliselt mõne suurfirma programmi, mis investeerib heasse ja potentsiaalselt kasu toovasse idufirmasse, et see suureks kasvatada ja laia tarbijaskonnani viia.

Ligi 200 kandideerinud idee hulgast jõudsid eestlased enda omaga viie parema hulka.

Mida see endaga kaasa tõi, loe homsest Eesti Päevalehest!