Kuigi esimesi maksumärgistatud müügipakendeid võib kauplustes näha juba alates homsest, on kaupmeestel võimalik uue olukorraga harjuda ja maksumärgistamata alkoholi laovarud realiseerida kolmekuise üleminekuperioodi vältel, mil müüa võib nii maksumärgistatud kui maksumärgistamata alkoholi.

Alates 1. oktoobrist peab aga kogu müügil olev kange alkohol olema maksumärgistatud ning sellest kuupäevast on müügipakendile kleebitud maksumärk kinnituseks, et tegemist on legaalse alkoholiga, mille puhul on tagatud toote kvaliteet ja millelt on makstud aktsiis.

Maksumärgistama peab alkoholi, mille etanoolisisaldus on üle 22 mahuprotsendi ja mis on villitud vähemalt 0,2 liitrisesse müügipakendisse või millelt makstav aktsiisisumma on üle 10 krooni müügipakendis oleva koguse kohta.

Selle reegli kohaselt kuuluvad maksumärgistamisele argimõistes alkoholi kõrval ka üle 22 protsendise etanoolisisaldusega ravimisarnaseid preparaadid, näiteks Bittneri Balsam ja Doppelherz.

Maksumärk on 20 mm läbimõõduga erilistele turvaõuetele vastav hologramm-kleebis, mille keskel on kujutatud Eesti kaarti ja selle all riigi vappi.

Üldjuhul peab maksumärk olema kinnitatud vahetult müügipakendi korgile. Kuna tavapäraste pudelite kõrval on osa alkoholist villitud või pakendatud erikujulistesse anumatesse, pudelpurkidesse, suveniirpudelitesse, topsidesse või kinkekarpidesse, võib erandjuhtudel maksumärgi kleepida ka mujale kui korgile.