„Poola näide on meil selline, et me ei saanud seal sellist töötukassa palgatoetust nagu siin Eesti jagati kaheks kuuks. Seal anti laenu vormis suurem summa korraga ja ei nõutud mingeid tagatisi nagu siin Kredex nõuab tagatisi isiklikul käendusel,” räägib Legend H & S OÜ suuromanik ja nõukogu esimees Tarmo Sumberg.

Pärast taotluse tegemist kanti Poolas taotletud summa ka väga kiirelt ettevõtte arvele. Peamiseks laenu andmise tingimuseks on see, et kui ettevõte tagab ka kahe aasta pärast samas mahus tööhõive, siis kustutab Poola riik laenust 75%. Legend Hotels küsis Poolas ühe hotelli jaoks 600 000 euro suurust abi. Kokku on ettevõttel seal kaks tegutsevat hotelli, aasta lõpus lisandub veel kaks.

Samas toob Sumberg Eesti eelisena välja, et kriisimeetmed pandi siin üsnagi kiirelt paika. Oma Eesti hotellide – Telegraafi hotell Tallinnas ja spaahotell Georg Ots Saaremaal – jaoks on Legend Hotels küsinud nii töötukassa palgahüvitist kui ka turismisektorile mõeldud EAS-i toetust. Sumbergi sõnul saaks Eesti valitsus teatud sektorite ettevõtjaid toetada ka tööjõu- ja käibemaksu alandamisega.